Therapie

Waarvoor kun je terecht?

 

1. Verzekerde zorg (GGZ)

 

Mijn behandelingen vallen binnen het Zorgprestatiemodel onder de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ). Je bent bij mij op de juiste plek voor:

 • angst- en paniekklachten
 • somberheidsklachten
 • burnout
 • post traumatische stress klachten
 • onverklaarde lichamelijke klachten.

Ik maak gebruik van:

 • cognitieve gedragstherapie
 • oplossingsgerichte therapie
 • mindfulness
 • Acceptance and commitment therapy (ACT)
 • EMDR
 • Schemagerichte interventies

2. Persoonlijke ontwikkeling

 

Ook voor vragen op gebied van persoonlijke ontwikkeling, kan je bij mij terecht.

Deze gesprekken vallen onder de onverzekerde zorg. Je kan hierbij denken aan vragen met betrekking tot zingeving, omgaan met veranderingen (veerkracht) en inzicht in patronen.

Ik help je om op een andere manier naar jezelf te kijken, waardoor je beter weet waar jou sterke kanten en krachten zitten en hoe je meer kan leven vanuit je kernwaarden.

Naast elementen die ik gebruik in mijn reguliere behandelingen zoals mindfulness, ACT en schematherapie haal ik o.a. inspiratie uit het werk van Allan Seale (transformational presence), Simon Sinek (why), narratieve psychologie & intuïtief schrijven.

Ik heb diverse opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van mindfulness en bewustzijnsontwikkeling bij o.a. het centrum voor Mindfulness, de nieuwe yoga school, Jan Geurtz en Jentien Keijzer.

Indien je besluit om je behandeling zelf te betalen, zijn de kosten €75 (incl. btw) per gesprek van 45 minuten.

Generalistische Basis GGZ (Zorgvraagtype 1-3)

​Ik heb een verwijzing van de huisarts

Met een verwijzing van je huisarts worden gesprekken onder bepaalde voorwaarden geheel of gedeeltelijk vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering. De gesprekken vallen dan onder wat eerder de (Generalistische) Basis GGZ werd genoemd (GB-GGZ).  Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, wel wordt er aanspraak gemaakt op je eigen risico. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, moet er naast een verwijzing van je huisarts, sprake zijn van psychische klachten en een diagnose die wordt vergoed binnen de GB-GGZ.

 

Als je zorgverzekeraar de behandeling van je klachten niet vergoed verwijs ik je terug naar je huisarts. Een andere mogelijkheid is dat je zelf de behandeling betaalt.

 

Het hangt af van wat voor soort verzekering je hebt hoeveel je vergoed krijgt:

De meeste verzekeraars bieden naturapolissen (budget of combinatie), waarbij je de kosten gedeeltelijk vergoed krijgt.

Bij de restitutiepolis krijg je 100% van de kosten vergoed. Er zijn voor 2024 nog maar 3 verzekeraars die een zuivere restitutiepolis bieden.

Omdat ik een contractvrije psycholoog ben heb ik geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft een aantal voordelen zoals:

 

  • je privacy wordt niet geschaad omdat ik geen diagnoses of andere privacygevoelige gegevens doorgeef aan je verzekeraar
  • je zorgverzekeraar heeft geen inhoudelijke invloed
  • ik voorkom dat ik ‘nee’ moet verkopen aan mensen omdat ‘het ‘budget’ van de betreffende verzekeraar op is.

Op www.contractvrijepsycholoog.nl kan je een overzicht vinden van alle zorgverzekeraars en hun vergoedingen. Check altijd even bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoed krijgt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het Zorgprestatiemodel vanaf 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 is in Nederland voor iedereen een nieuwe vorm van bekostiging van de GGZ geïntroduceerd. Deze nieuwe vorm heet het Zorgprestatiemodel (ZPM). Waar voorheen iedereen aan het einde van een GGZ traject een factuur ontvangt, is dit vanaf januari 2022 maandelijks.

 

Bij het ZPM krijgt je elke maand een factuur waarop je de verschillende zorgprestaties (bv. een intakegesprek of behandelconsulten) kunt terugvinden. Er zijn vaste bedragen die per prestatie in rekening worden gebracht.

De bedragen zijn afhankelijk van de duur van het consult en de discipline van de behandelaar. De meest voorkomende consulten voor behandeling zijn 45 minuten (voor een gesprek) en 75-90 min (voor EMDR). Een intakegesprek (diagnostiek) duurt 60 minuten. Bij het tarief zit voorbereidingstijd en het opstellen van het behandelplan inbegrepen (en het sturen van een intakebrief naar de huisarts, als je daar toestemming voor hebt gegeven).

 

Zie onderstaande tabellen voor het geadviseerde tarief van het NZA voor 2024 en het naar beneden afgeronde tarief van Mindful & Meer.

 

Tarieven GBGGZ 2024

Deze prijslijst voldoet aan de voorwaarden van de Regeling Generalistische Basis GGZ van de Nederlandse Zorgautoriteit, NR/CU-350.

Behandelconsult Gz-Psycholoog

Code Minuten NZA Tarief Tarief M&M
CO0367 30 € 95,67 € 92,00
CO0497 45 € 135,89 € 133,00
CO0627 60 € 161,46 € 160,00
CO0757 75 € 198,72 € 195,00
CO0887 90 € 242,76 € 240,00

 

Diagnostiekconsult Gz-psycholoog

Code Minuten NZA Tarief Tarief M&M
CO0302 30 € 114,20 € 110,00
CO0432 45 € 159,70 € 155,00
CO0562 60 € 183,44 € 180,00

 

Overige prestaties

Code prestatie Minuten Tarief
    OV0007 Intercollegiaal overleg 5 € 25,00
OV0018 Schriftelijke informatieverstrekking aan derden (met toestemming cl) € 100,00
OV0012 Niet basispakket zorg consult 45 € 75,00
No show tarief   € 75,00

 

Op de website van de Nza vindt je een volledig overzicht van de tarieven. Vul het volgende in: Tarievenzoeker -> Setting ‘Ambulant Kwaliteitsstatuut sectie II’ -> Beroepscategorie ‘Gezondheidszorgpsycholoog’ -> Consulttype ‘Behandeling’ of ‘Diagnostiek’ ->  Tijdsduur invullen en op Zoeken klikken. De tarieven zijn vrijgesteld van BTW. 

Onverzekerde zorg

Tijdens de intake zal wordt duidelijk of je  klachten vallen onder de verzekerde zorg (werk -en relatieproblematiek valt bijvoorbeeld niet onder verzekerde zorg). Indien dit niet het geval is en je besluit om geen behandeling bij Mindful & meer te volgen, kan je de kosten voor de intake declareren bij je zorgverzekering als onvolledig behandeltraject.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Mijn praktijk voor individuele gesprekken bevindt zich op de Prins Hendrikkade in Amsterdam centrum (tegenover Nemo).

Tijdens een intakegesprek worden alle relevante factoren in kaart gebracht zodat er een goed beeld ontstaat van wat er nu allemaal speelt. De volgende sessie is gericht op doelen stellen waar je aan zou willen werken als de behandeling voor jou geslaagd is. De hoeveelheid gesprekken die nodig zijn hangt af van de klachten, en wordt ook in overleg met jou bepaald. Meestal zijn dat na de intake vijf tot tien gesprekken. Voor informatie over betaling & afzeggen zie praktische zaken.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE
MINDFUL-MEER-button-contact-1