Therapie

Waarvoor kun je terecht?

Mijn behandelingen vallen onder de Basis GGZ. Je bent bij mij op de juiste plek voor:

 • angst- en paniekklachten
 • somberheidsklachten
 • burnout
 • post traumatische stress klachten
 • onverklaarde lichamelijke klachten.

Ik maak gebruik van:

 • cognitieve gedragstherapie
 • oplossingsgerichte therapie
 • mindfulness
 • Acceptance and commitment therapy (ACT)
 • EMDR

Basis GGZ

​Ik heb een verwijzing van de huisarts

Met een verwijzing van je huisarts worden gesprekken onder bepaalde voorwaarden geheel of gedeeltelijk vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering. De gesprekken vallen dan onder de Basis GGZ (BGGZ).  Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd, wel wordt er aanspraak gemaakt op je eigen risico. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, moet er naast een verwijzing van je huisarts, sprake zijn van psychische klachten en een diagnose die wordt vergoed binnen de BGGZ.

 

Als je zorgverzekeraar de behandeling van je klachten niet vergoed verwijs ik je terug naar je huisarts. Een andere mogelijkheid is dat je zelf de behandeling betaalt.

 

Of de gesprekken volledig (restitutie) of gedeeltelijk (gemiddeld 75 % bij een natura- of combipolis) worden vergoed hangt af van je verzekeraar en het type verzekering dat je hebt afgesloten.

 

Omdat ik een contractvrije psycholoog ben heb ik geen contracten met zorgverzekeraars. Dit heeft een aantal voordelen zoals:

 

  • je privacy wordt niet geschaad omdat ik geen diagnoses of andere privacygevoelige gegevens doorgeef aan je verzekeraar
  • je zorgverzekeraar heeft geen inhoudelijke invloed
  • ik voorkom dat ik ‘nee’ moet verkopen aan mensen omdat ‘het ‘budget’ van de betreffende verzekeraar op is.

Op www.contractvrijepsycholoog.nl kan je een overzicht vinden van alle zorgverzekeraars en hun vergoedingen. Check altijd even bij je zorgverzekeraar hoeveel jij vergoed krijgt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De maximumtarieven voor de prestaties in de Basis ggz voor 2021 zijn:

Traject, aantal sessies (incl. intake)

NZA tarief 2020

Kort  (294 min) 2-4 sessies
€ 522,13
Middel  (495 min) 5-7 sessies
€855,01
Intensief (495 min)  8-11 sessies
€ 1424,96
Chronisch (750 min) gem 11 sessies
€1380,49,70
Onvolledig behandeltraject (120 min) 1-2 sessies
€ 228,04
Ozp niet-basiszorg consult   
€ 114,41

Op www.nza.nl vindt je alle informatie over de vastgestelde tarieven van een behandeling in de Basis GGZ.

Onverzekerde zorg

Tijdens de intake zal wordt duidelijk of je  klachten vallen onder de verzekerde zorg (werk -en relatieproblematiek valt bijvoorbeeld niet onder verzekerde zorg). Indien dit niet het geval is en je besluit om geen behandeling bij Mindful & meer te volgen, kan je de kosten voor de intake declareren bij je zorgverzekering als onvolledig behandeltraject.

Ik heb geen verwijzing van de huisarts

Indien je besluit om je behandeling zelf te betalen, en niet te declareren bij je zorgverzekeraar, zijn de kosten €94,50 per gesprek van 45 minuten. De kosten voor een intake zijn €149,50 (gesprek van 60 minuten + opstellen van een behandelplan).

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Mijn praktijk voor individuele gesprekken bevindt zich op de Prins Hendrikkade in Amsterdam centrum (oostkant).

Tijdens een intakegesprek worden alle relevante factoren in kaart gebracht zodat er een goed beeld ontstaat van wat er nu allemaal speelt. De volgende sessie is gericht op doelen stellen waar je aan zou willen werken als de behandeling voor jou geslaagd is. De hoeveelheid gesprekken die nodig zijn hangt af van de klachten, en wordt ook in overleg met jou bepaald. Meestal zijn dat na de intake vijf tot tien gesprekken. Voor informatie over betaling & afzeggen zie praktische zaken.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE
MINDFUL-MEER-button-contact-1