Over Mindful & meer: Tamara Renaud

Tamara Renaud

Na meerdere jaren binnen de GGZ als Gz-Psycholoog & mindfulness trainer te hebben gewerkt, heb ik, Tamara Renaud, vanaf januari dit jaar mijn vaste baan opgezegd om mij helemaal te gaan focussen op mijn eigen praktijk.

Met mindful-en-meer bied ik mindfulness trainingen, therapie & coaching aan in een kleinschalige en persoonlijke setting.

Mijn werkwijze is respectvol, betrokken en kritisch zonder te oordelen. Ik vind het waardevol om mensen te kunnen helpen om hun eigen mogelijkheden en krachten weer aan te spreken!

Visie

Mijn interesse ligt al lange tijd bij meditatie en yoga. Zoals de meesten van ons zit ik ‘veel in mijn hoofd’. Mindfulness lost niet alle problemen op, maar geeft mij andere en effectieve mogelijkheden om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Mindfulness heeft mij meer rust en bewustwording gegeven, wat verbinding geeft met mijzelf. Hierdoor kan ik meer genieten van alledaagse dingen, die in de hectiek van het leven aan mij voorbij kunnen gaan. Mijn enthousiasme hierover wil ik graag doorgeven aan anderen. Ik blijf het ook heel mooi vinden om te zien hoeveel rustiger, milder en evenwichtiger mensen worden na de 8-weekse training!

Opleiding & ervaring

Ik heb bij diverse GGZ instellingen gewerkt met cliënten met uiteenlopende klachten, waaronder angst, depressie en burnout. Na het afronden van mijn studie psychologie aan de UVA (2001) heb ik een mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog (2007). Ik heb een basis opleiding gedaan tot mindfulness trainer bij See True (2011) en de vervolgopleiding afgerond in 2016 bij het Centrum Voor Mindfulness (CVM).

In mijn behandelingen als therapeut en coach, werk ik met methodieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, Acceptance and commitment therapy (ACT) en EMDR (basis + vervolgopleiding afgerond).

Registraties

    • Ik ben BIG-geregistreerd Gz-psycholoog
    • Ik ben geregistreerd als categorie 1 lid van de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN)
    • Ik ben aangesloten bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN)
    • Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie (NVGzP)

In mijn vrije tijd

Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam en ben moeder van twee kleine mannetjes. Naast aandacht voor mijn gezin, vind ik het belangrijk om verbinding te houden met mijzelf. Beoefening van yoga en hardlopen helpt mij hierbij. Ook neem ik regelmatig de tijd om even ‘stil te staan’.