Over Mindful & meer: Tamara Renaud

Na meerdere jaren binnen de GGZ als Gz-Psycholoog & mindfulness trainer te hebben gewerkt, heb ik, Tamara Renaud, in januari 2018 mijn vaste baan opgezegd om mij te focussen op mijn eigen praktijk.

Met mindful & meer bied ik mindfulness trainingen, therapie en coaching aan. Mijn praktijk voor individuele behandelingen is in Amsterdam centrum.

Mijn werkwijze is respectvol, betrokken en kritisch zonder te oordelen. Ik vind het waardevol om mensen te kunnen helpen om hun eigen mogelijkheden en krachten weer aan te spreken!

Visie

Mijn interesse ligt al lange tijd bij meditatie en yoga. Zoals de meesten van ons zit ik ‘veel in mijn hoofd’. Mindfulness lost niet alle problemen op, maar geeft mij andere en effectieve mogelijkheden om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Mindfulness heeft mij meer rust en bewustwording gegeven, wat verbinding geeft met mijzelf en anderen. Hierdoor kan ik meer genieten van de mooie dingen van het leven en op een andere manier omgaan met de moeilijkheden. Mijn enthousiasme hierover wil ik graag doorgeven. Ik blijf het ook heel mooi vinden om te zien hoeveel rustiger, milder en evenwichtiger mensen worden na de 8-weekse training!

Opleiding & ervaring

Ik heb bij diverse GGZ instellingen gewerkt met cliënten met uiteenlopende klachten, waaronder angst, depressie en burnout. Na het afronden van mijn studie psychologie aan de UVA (2001) heb ik een mij verder gespecialiseerd tot GZ-psycholoog (2007). Ik heb een basis opleiding gedaan tot mindfulness trainer en de vervolgopleiding afgerond in 2016 bij het Centrum Voor Mindfulness (CVM). In 2018 heb ik de trainers opleiding voor Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL) afgerond en in 2019 de opleiding voor Mindful Parenting trainer. Daarnaast heb ik diverse verdiepingscursussen gedaan op gebied van Mindfulness en ACT. Voor traumaverwerking heb ik de EMDR (basis + vervolg) opleiding gedaan. Momenteel ben ik mij meer aan het verdiepen in de schemagerichte therapie.

In mijn behandelingen als therapeut en coach, werk ik met methodieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, Acceptance and commitment therapy (ACT), EMDR en schemagerichte technieken.

Registraties

    • Ik ben BIG-geregistreerd Gz-psycholoog
    • Ik ben geregistreerd als categorie 1 lid van de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN)
    • Ik ben aangesloten bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN)
    • Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

In mijn vrije tijd

Ik woon met mijn twee zoons in Amsterdam. Naast aandacht voor mijn gezin, vind ik het belangrijk om verbinding te houden met mijzelf. Beoefening van yoga en hardlopen helpt mij hierbij. Ook neem ik regelmatig de tijd om even ‘stil te staan’.